سه شنبه ۰۱ خرداد ۰۳

خبر جديد را بخوانيد: :برخي خوششان مي‌آيد بدهي معوق را اختلاس بنامند/ اگر فسادي هست نبايد آن را بزرگ كنيم/در مسأله اشتغال عقب هستيم

۴ بازديد

شرح خبر:

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، حسن روحاني رئيس‌جمهور كشورمان صبح امروز در جلسه بررسي صلاحيت سه وزير پيشنهادي دولت در صحن علني مجلس شوراي اسلامي طي سخناني اظهار داشت: بنده بسيار خوشحالم كه در اولين فرصتي كه امروز در اختيار بنده قرار گرفته در محضر نمايندگان مجلس دهم به تناسب ترميم كابينه نكاتي را خدمت شما عرض كنم.

وي در ادامه افزود: گرچه قبلا ديدارهايي خدمت شما داشتيم اما اين اولين ديدار در خانه ملت در حضور شما نمايندگان عزيز و بزرگوار منتخب ملت ايران است، به همه شما خسته‌نباشيد عرض مي‌كنم به خاطر حدود پنج ماهي كه در كار و تلاش در مجلس بوديد و سپاسگزاري مي‌كنم به خاطر همكاري و هماهنگي بسيار خوبي كه در مجلس دهم بين دولت و مجلس در طرح و لوايح و نسبت به حضور وزرا در مجلس شوراي اسلامي بوديم.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: ترديدي ندارم كه هماهنگي، همفكري بيشتر به نفع مردم و خواست ملت بزرگوار ايران است، دولت يازدهم در آغاز كارش و شروع فعاليتش با مشكلات بزرگي روبه‌رو بود كه شايد بتوان نام آنها را بحران‌ها ناميد.

روحاني ادامه داد: هيچ دولتي بعد از جنگ تحميلي نبوده كه در آغاز دولت، كشور با تورم بيش از 23 درصد روبه‌رو باشد، در حاليكه در آغاز اين دولت كشور با تورم 40 درصد روبه‌رو شد، هيچ دولتي بعد از جنگ تحميلي نبوده كه در آغاز كار كشور با رشدي منفي روبه‌رو باشد اما دولت يازدهم در شرايطي كار خود را آغاز كرد كه با هشت فصل رشد منفي روبه‌رو بود.

وي افزود: هيچ دولتي نبوده كه شروع كارش با عدم اشتغال خالص چند سال مداوم روبه‌رو باشد، اشتغال خالصي كه تقريبا در طول چند سال نزديك به صفر بوده، هيچ دولتي نبوده كه در آغاز كارش بعد از انقلاب اسلامي با تحريم‌هاي شديد سازمان ملل متحد و قطعنامه هاي شوراي امنيت تحت ذيل هفت مواجه باشد و دولت يازدهم با اين مشكلات مواجه بود.

روحاني در ادامه سخنانش گفت:‌ بالاترين دستاورد برجام گسترش انتخاب آزاد براي ملت ايران است.

رئيس‌جمهور همچنين گفت:‌در اشتغال گرچه بسيار عقب هستيم ورود نسل جوان ما به بازار كار و نيروي فعال كار در بهار امسال كم سابقه بوده است.

رئيس جمهور در ادامه با تاكيد بر اينكه دولت معتقد است زيربنايي‌ترين مسئله،‌مسئله فرهنگ است، گفت: اما به دليل شرايط خاص آغاز اين دولت، توجهات بر اين بود كه ما از معضل پيچيده اقتصادي و سياست خارجي بتوانيم عبور كنيم.

وي افزود: ملت ايران با حضور خود در انتخابات سال 92 با صداي بلند مسير و راه اعتدال را برگزيد و اين فرياد را يك بار ديگر در اسفند 94 تكرار كرد و مسير را به همه نشان داد كه چگونه بايد مسائل و معضلات ملي و آنچه خواست و نياز مردم است با چه شيوه‌اي به حل و فصل برسد.

روحاني با بيان اينكه دولت در اقتصاد كلان قدم‌هاي روشني برداشته است، گفت: آمار و شاخص‌ها در اين خصوص به خوبي گواه است. ما از تورم بالاي 40 درصد به تورم يك رقمي و زير 8 درصد رسيديم. ما از رشد منفي اقتصادي 6.8 به رشد مثبت 4.4 رسيديم. (سه ماه اول سال 95). تا پايان سال نيز هدف گذاري دولت رشد 5 درصد است.

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع اشتغال و اينكه ما در اين مسئله بسيار عقب هستيم، يادآور شد: ورود نسل جوان به بازار كار و نيروي فعال كار در بهار امسال بسيار كم سابقه بوده است. بيش از يك ميليون و 200 هزار نفر به عنوان نيروي فعال وارد بازار كار شدند.

وي ادامه داد: گرچه دولت در شرايط فعلي اقتصادي توان ايجاد اشتغال بالاي يك ميليون شغل و ايجاد شغل و كار خالص در سال را ندارد اما طبق مركز آمار اشتغال خالص دولت در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بيش از 700 هزار نفر بوده است.

روحاني تصريح كرد: گرچه اين رقم قابل ملاحظه‌اي است اما تا رسيدن به نقطه مطلوب كه همان يك ميليون و 200 هزار نفر است، حداقل 500 هزار نفر منفي است و اين شرايط به اين معني است كه ما در زمينه اشتغال به عنوان موضوع اول كشور بايد اهتمام بيشتري به خرج دهيم.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه همه تلاش دولت در 6 ماهه دوم امسال ايجاد اشتغال بيشتر از طريق تحرك لازم در بنگاه هاي كوچك و متوسط است، گفت: بانك‌ها و ستاد اقتصاد مقاومتي همين مسير را دنبال مي‌كنند و خواهند كرد.

وي با اذعان به اين موضوع كه هنوز به شكوفايي اقتصادي نرسيديم، تصريح‌كرد: گرچه تا رشد اقتصادي 7 درصدي فاصله داريم اما آمار به ما مي‌گويد مسيري كه انتخاب كرده‌ايم مسير صحيح و درستي است، هدف ما در اقتصاد ايجاد آرامش، اعتماد و اميد به آينده بود.

روحاني در همين خصوص افزود: آمارهاي بانك مركزي پيرامون اميد به آينده در اقتصاد به ما مي‌گويد در يكسال اخير اميد مردم به آينده اقتصاد كشور بيشتر شده و اين موضوع به اين معني است كه مسير درستي انتخاب شده است.

رئيس جمهور در ادامه خاطرنشان كرد: رشد اقتصادي سه ماهه به ما مي‌گويد مسير اقتصاد كلان و شاخص‌هاي اقتصاد كلان ما درست است و شرايط روابط خارجي ما در دنيا مي‌گويد مسير انتخابي تعامل سازنده با جهان كه جزو سياست‌هاي كلي نظام است، مسير صحيح و درستي است كه برگزيده شده است.

وي اظهار داشت: ما افتخار مي‌كنيم به اقدام ملي مردم ايران به رهنمودهاي رهبري و دستيابي ايران به حقوق حقه خود در برابر قدرت‌هاي مستكبر جهاني كه بالاترين دستاورد آن گسترش انتخاب آزاد براي ملت ايران است. امروز ما در اينكه چقدر نفت بفروشيم انتخاب آزاد داريم. آنان كه دور ما ديوار كشيده بودند تحت آنكه ايران بيش از يك ميليون بشكه نفت نمي‌تواند بفروشد اما امروز ملت ايران داراي انتخاب آزاد است كه يك ميليون يا دو ميليون يا بيشتر بفروشد.

روحاني با بيان اينكه صادرات نفت خام ما در ماه‌هاي اخير از 2 ميليون بشكه فراتر رفته گفت: اينكه ملت ايران به چه كسي نفت بفروشد و به چه كشوري در هر كجاي جهان نفت بفروشد در اختيار ملت ايران است. ديگر نمي‌توانند به ما بگويند فقط به اين چند كشور نفت بفروشيد.

رئيس جمهور در همين خصوص گفت: اينكه نفت ما را با چه ارزشي بفروشيم، اين انتخاب آزاد ملت ايران است نه اينكه به يك كشور بفروشيم 45 درصد آن با پول ملي آن كشور و 55 درصد آن با پول ملي فلان كشور و در فلان حساب محصور بماند و مردم ايران نسبت به پول ذخيره خود در كشورهاي مختلف حق انتخاب نداشته باشند.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: آنان كه مي‌پرسند برجام چه كار كرده؛ برجام راه انتخابي ملت ايران را براي تعامل با جهان براي صادرات و واردات و براي انتخاب نام مشتري و براي انتخاب نوع كالا باز كرده است و ملت ايران داراي انتخاب آزاد شده است. ما  با اقتدار و استقلال كالايي را انتخاب مي‌كنيم آنهم از هر كشوري كه بخواهيم. ما در گذشته در خريد كالاي پزشكي و دارو هم آزاد نبوديم. بايد از كشور خاص و قيمت خاص دارو تهيه مي‌كرديم اما امروز بهترين دارو و بهترين كيفيت با انتخاب خودمان مي‌خريم.

روحاني با تاكيد بر اينكه امروز ديگر رقابت در جهان براي تحريم بيشتر ملت ايران وجود ندارد گفت: جهان به اين نكته رسيده كه بايد با زمان تكريم و احترام با ملت ايران سخن بگويد.

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود تأكيد كرد: ما ديگر مجبور نيستيم كه كشتي‌هايي كه كالاها و كانتينرهاي ما را حمل مي‌كنند به بنادر كشورهاي ديگر بروند و پهلو بگيرند و يا با لنج و با پول اضافه اين كالاها را به بنادر ايران منتقل كنيم، ما امروز در شرايطي هستيم كه آنها كه از ايران‌هراسي سخن مي‌‌گفتند زبانشان به لكنت افتاده و شنونده‌هاي آنها هر روز و هر روز كمتر مي‌شود و به جاي اينكه افكار عمومي در برابر حرف غلط آنها سر تسليم فرود بياورد در برابر آنها لبخند تمسخر مي‌زند.

وي افزود: آنچه كه براي ما مهم بود به عنوان بار اصلي كه ملت ايران بر دوش دولت و مجلس و قواي ديگر گذاشته بودند، عبور از بحران‌ها و شبه‌بحران‌ها بود، شرايط مناسب براي روابط خارجي با دنيا و مسير درست براي حركت اقتصادي در داخل آرامش در اقتصاد، گشايش در روابط خارجي كه هر روز مي‌گذرد ما گشايش نويي (جديد) را مشاهده مي‌‌كنيم حتي در برابر بدعهدي برخي از كشورها كه همواره در طول تاريخ بدعهد بودند حتي آنها را هم قدم به قدم مجبور مي‌كنيم تا به تعهدات خود عمل كنند.

رئيس جمهور بيان كرد: هر روز كه مي‌گذرد حتي در مسائلي كه همه مشكلات آن به صورت صد درصد حل نشده مانند روابط بانك‌ها هر روز گشايش نويي در روابط ما با بانك‌هاي جهان به وجود مي‌آيد، حتي در زمينه فناوري هسته‌اي هر روز ما با گشايش‌هاي نويي مواجه مي‌شويم.

وي افزود: اگر ديروز نمي‌توانستيم يك گرم كيك زرد وارد كنيم امروز صد تن كيك زرد وارد كشور مي‌كنيم، اگر روزي مي‌گفتند محصول نطنز غيرقانوني است و بايد از بين برود و منهدم شود و حتي پيچ و مهره آنجا هم باز شود  اما امروز محصول نطنز را آزادانه و با افتخار به دنيا صادر مي‌كنيم.

رئيس جمهور تأكيد كرد: اگر روزي به ما مي‌گفتند آب سنگين برخلاف مقررات بين‌المللي است و بايد تعطيل كنيم امروز آب سنگين را با دريافت پول نقد به آمريكا و روسيه مي‌فروشيم.

وي در ادامه سخنان خود گفت: بنده با اين مقدمه وارد بحث مي‌شوم، دولت موظف بود در قدم اول گره‌هاي اصلي اقتصاد را باز كند، امروز شما تسهيلاتي كه سيستم بانكي به بنگاه‌هاي اقتصادي در 6 ماهه اول داده با 6 ماهه اول سال گذشته مقايسه كنيد، اينكه مي‌بينيد 40 تا 45 درصد ارقام ارائه تسهيلات ما افزايش يافته اين به معناي حركت در مسير رونق اقتصادي است.

روحاني افزود: اگر شما مي‌بينيد كه براي اولين بار در سال گذشته صادرات غيرنفتي ما بر واردات پيشي گرفت اين به معناي حركت در مسير رونق اقتصادي است كه در ماه‌هاي اوليه سال جاري نيز اين موضوع همچنان پابرجاست و ادامه دارد و صادرات غيرنفتي ما بر واردات پيشي گرفته است، اينكه بار اصلي بودجه به جاي آنكه بر دوش نفت باشد بر دوش درآمدهاي غيرنفتي است بدين معناست كه مسير بودجه‌ريزي كشور مسير صحيح و درستي را برگزيده و انتخاب كرده است.

وي خاطرنشان كرد: ما امروز در روابط خارجي‌مان با جهان در شرايط مناسب‌تر با سال‌هاي گذشته هستيم، اينكه شما مي‌بينيد از تحرك سياست خارجي و اقتصادي ما اسرائيل رژيم غاصب صهيونيستي عصباني است و اينكه مي‌بينيد در منطقه ما بر عصبانيت كشورهاي كم‌هوشي مانند عربستان افزوده مي‌شود اين به اين معناست كه راه و مسير ما درست انتخاب شده است.

روحاني تأكيد كرد: نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي، ملت ايران اساس كار اين دولت برمبناي ترميم مداوم كابينه شكل نگرفته ما دولتي نبوديم كه هر از چند گاه چند وزير را براي ترميم كابينه عزل كنيم و يا استعفاي آنها را بپذيريم و افراد جديدي را به مجلس معرفي كنيم.

وي اضافه كرد: يك دوراني بود كه ترميم كابينه شده بود قاعده و تثبيت كابينه شده بود استثناء، امروز تثبيت كابينه و مديريت قاعده ما است اما در عين حال اگر جايي لازم ببينيم كه ترميم كابينه سرعت حركت دولت را اضافه مي‌كند و نه جهت دولت را تغيير دهد، جهت و هدفي كه دولت انتخاب كرده، جهت و هدف و پيماني كه دولت و مردم بسته پاي اين پيمان خود تا روز آخر خواهد ايستاد.

رئيس جمهور تأكيد كرد: دولت از فشار، نقض غيرمنصفانه، تخريب هراسي ندارد. آنچه كه براي دولت مهم است رضاي خدا و خشنودي مردم و پيشرفت كشور و عزت ملي است، اينكه بعضي‌ها از اقتدار ملي خوشحال نمي‌شوند بايد در ذهن و گذشته و افكار خود دقت بيشتري كنند و علت آن را دريابند.

وي ادامه داد: ايراني، اقتدار ايران را مي‌خواهد. شب گذشته مقام معظم رهبري در جلسه مهم مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي اين جمله را فرمودند كه براي مبارزه با آسيب‌هاي اجتماعي حتي آنهايي كه به دين و  اسلام اعتقادي ندارند اگر ايران را قبول دارند بايد با تمام توان وارد ميدان شوند. سپس ايشان فرمودند حتي اگر كسي در عشقش به ايران ترديدي باشد و در وجدان او ترديد نباشد بايد با همه توان براي مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي آماده شود و تحرك داشته باشد.

روحاني افزود:  مگر مي‌شود در جامعه‌اي زندگي كنيم كه اعتياد آن خداي ناكرده رو به افزايش باشد و ما راحت بخوابيم البته آمار شب گذشته شوراي اجتماعي كشور اين بود  كه در 6 ماهه گذشته ولو كم اين آمار در بخش اعتياد و طلاق كاهش پيدا كرده كه همان كاهش چند درصدي هم اميدواركننده است، معلوم است در يك سال گذشته راهي كه شوراي اجتماعي كشور برگزيده و سازمان جديد امور اجتماعي كشور كه تأسيس شده راه خود را آغاز كرده در اين مسير مي‌تواند گام‌هاي بلندي را بردارد.

وي ادامه داد: ما امروز اگر احساس كنيم در مسير و راهي كه انتخاب كرده‌ايم در شيوه‌ها نياز به شيوه نو داريم، در تحركمان نياز به سرعت بيشتر داريم گرچه در اهداف و جهت‌گيري نياز به تداوم داريم ترديدي نمي‌كنيم ولو اينكه از دوران دولت يازدهم يك ماه باقي مانده باشد، برخي مي‌گويند 10 ماه، چرا ترميم كابينه؟ اگر ضرورتي اقتضا كند، اگر نشاط بيشتري نياز باشد، اگر مدير تازه نفسي نياز باشد براي خدمت به مردم رئيس جمهور در اين زمينه ترديدي به خود راه نمي‌دهد، اصل ما تثبيت يا تغيير يا ترميم نيست. اصل ما ادامه خدمت بانشاط نسبت به مردم است.

روحاني  ادامه داد: ما يك روز نمي‌توانيم خدماتمان را تعطيل كنيم، آيا مي‌توانيم يك ساعت خدمات بهداشتي‌، آب و برق، انرژي و سوخت، آموزش و پرورش و آموزش عالي، حمل‌ونقل، بانك‌ها و بيمه‌ها را تعطيل كنيم؟، دولت در مسير خدمات فعاليتش تعطيل‌بردار نيست و امروز سه وزيري كه به محضر نمايندگان مجلس معرفي شدند و نمايندگان رأي اعتماد ان‌شاءالله خواهند داد هر سه وزير امور اجتماعي و فرهنگي هستند و برخي از آنها نقش‌شان بسيار بنيادي است.

وي ادامه داد: اتفاقاً در جلسه ديشب مقام معظم رهبري در زمينه آسيب‌هاي اجتماعي راجع به اين سه وزارتخانه‌اي كه امروز درباره آنها صحبت مي‌كنيم و مي‌خواهيم مديران جديد را با كمك هم برگزينيم براي راه‌حل دستگاه‌هايي كه مقام معظم رهبري نام مي‌بردند جزو آن ليست اين سه دستگاه بودند، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامي، اينها وزارتخانه‌هايي هستند كه بايد بار مسئوليت هدايت فرزندان ما و ايجاد عدالت در جامعه، بزرگترين دستگاهي كه فرصت برابر را براي روستايي و شهري، غني و فقير ايجاد مي‌‌كند آموزش و پرورش است، آموزش و پرورش در سراسر كشور همه نوع جوانان را در سراسر روستاها و شهرها پاي يك كلاس مي‌نشاند و معلمين عزيز ما در سراسر كشور با دلسوزي واحد در برابر دانش‌آموزان به تعليم و تربيت آنان مشغول مي‌شود.

روحاني در ادامه سخنان خود گفت: آموزش و پرورش اولين قدم براي عدالت اجتماعي و فرهنگي را برمي‌دارد و اين وزارتخانه است كه اولين قدم براي پيشرفت و تعالي نوجواني است كه در روستاي كوچك زندگي مي‌كند اينكه شما مي‌بينيد بسياري از مسئولان كشور از روستاها به پا خواسته‌اند و از آنجا بار مسئوليت كشور را بر دوش گرفته‌اند. اولين نهادي كه به آنها كمك كرد تا اين مسير را بپيمايند آموزش و پرورش بود.

وي اضافه كرد: آن دستگاهي كه مي‌تواند امروز به جامعه ما نشاط بدهد و جوانان ما را از نظر جسمي سالم كند و همچنين از لحاظ روحي آنها را از افسردگي خلاص كند كه آمار ديشب وزير بهداشت راجع به افسردگي نگران كننده بود، چه كسي بايد اين افسردگي را رفع كند، پزشك،‌روان پزشك؟ قبل از آنها يعني قبل از وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان بايد اين كار را كند، بايد نسل جوان ما به آينده اميدوار شوند. چرا اعتياد در كشور ماست چون نااميدي حاكم شده. چون برخي از رسانه‌ها غير منطقي پمپاژ نااميدي در نسل جوان انجام مي‌دهند، ما را چه شده است كه در شرايطي كه همه كشورهاي نفت خيز دچار بحران اقتصادي شده اند حتي كشور پولداري مانند عربستان و همه آنها از ذخاير گذشته سالهاي قبلي خود استفاده مي‌كنند اما اين تنها ايران است كه در شرايط سخت اقتصادي با كاهش قيمت نفت، هم تورمش كاهش يافته و هم رشد اقتصادي و اشتغال داشته و هم نه تنها از ذخاير استفاده نكرده كه 30 ميليارد دلار هم به ذخيره واريز كرده است.

رئيس جمهور ادامه داد: امروز عليرغم اينكه يك عده انقلابي نمايي كه مسائل كشور را نمي‌فهمند و درك نمي‌كنند، همه دنيا و سازمان‌هاي بين المللي به اين نكته اعتراف دارند كه ايران بهترين كشور و امن ترين كشور براي سرمايه گذاري خارجي است و اين اعتراف نهادهاي مالي و بين المللي پولي و بانكي است.

روحاني گفت:‌ ايران كشوري است كه جاذبه‌اي بهتر از ديگر كشورها براي جذب سرمايه خارجي دارد. حال اين در شرايطي است كه گاهي اوقات حرف‌هاي ناپسند هم گوشه و كنار زده مي شود. اگر ما زبان‌مان را واحد كنيم افكارمان را واحد كنيم، يك صدا حرف بزنيم، خواهيد ديد جاذبه چقدر بيشتر خواهد شد. اگر به گونه‌اي حرف نزنيم كه اميد جوانان را افزايش دهيم آن وقت جوان ما كه اميد به آينده كشور دارد به سمت موادمخدر يا خداي ناكرده الكل يا به سمت فساد مي‌رود.

وي با تأكيد بر اينكه ورزش و جوانان مي‌تواند به جامعه ما نشاط و اميد بدهد، گفت:‌ خواست من از آقاي سلطاني‌فر براي دعوتش به اين وزارتخانه اين بود كه ورزش همگاني و ورزش قهرماني بسيار مهم است اما از اين دو مهم‌تر مسئله جوانان كشور است كه بايد بدان توجه ويژه شود.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: متأسفانه ما اين دو را مخلوط كرديم در حاليكه هر كدام بار سنگيني دارد، خود ورزش بسيار اهميت دارد، در كنار آن مسئله جوانان نيز بسيار اهميت دارد. در اين زمينه ما مدتي است كه در حال انديشيدن هستيم و بايد با شما نمايندگان نيز مشورت كنيم تا شايد راه‌حل بهتري بيابيم كه جوانان نسبت به آينده كشور اميدوار،‌براي پيشرفت كشور مصمم و با نشاط فوق‌العاده در صحنه سياسي و اجتماعي شركت كنند.

روحاني در ادامه با بيان اينكه جوانان بايد در سايه ورزش نشاط جسمي پيدا كنند، افزود: همچنين جوانان بايد در سايه مسائل فرهنگي كه حالا اينقدر آن را بالا و پايين مي‌كنيم نشاط روحي پيدا كنند و در سايه تشكل‌هاي مختلف روحيه فعاليت اجتماعي پيدا كنند و با حضورشان در احزاب نشاط سياسي پيدا كنند.

وي با تأكيد بر اينكه نبايد وقت خالي براي جوانان خود بگذاريم، گفت: جوانان ما بايد بخشي از فكرش به حزب و سياست، بخشي از فكرش به مسائل اجتماعي، به امور خيريه، به هويت ايراني و اسلامي، به علم و تحصيل اختصاص يابد.

رئيس‌جمهور با اشاره به گسترش پيدا كردن فضاي مجازي، گفت: اين تقصير ماست كه محتوا را غني نمي‌كنيم و مدام از شبكه الف و ب مي‌گوييم. فضاي مجازي يك واقعيت كشور و جهان است. فضا مي‌تواند به نفع جامعه باشد، فضا ابزار است، محتوا مهم است. همه بايد تلاش كنيم محتواي فضاي مجازي را غني كنيم و جاذبه‌هاي فراواني در شبكه‌هاي اجتماعي ايجاد كنيم.

روحاني در همين خصوص گفت: چرا ما جاذبه ايجاد نمي‌كنيم؟ بعد كسي كه عليه فرهنگ ما به ناروا جاذبه ايجاد مي‌كند، آن وقت ما با ابزار مي‌جنگيم، آن ابزار و پيچ و مهره كه تقصير ندارند. آنچه مقصر است محتوا است؛ محتوا ما هستيم و ما بايد محتوا را غني كنيم و شبكه‌هايي ايجاد كنيم كه عاشقان ايران كاربران آن شبكه شوند.

وي تصريح كرد: ما بايد آنقدر جاذبه براي اسلام ايجاد كنيم كه همه جوانان به آن شبكه‌هاي ديني و فرهنگي مراجعه كنند. ما بايد براي نسل جوان‌مان در اين خصوص برنامه‌ريزي كنيم و اين بار سنگين بر دوش ورزش و جوانان است.

روحاني در ادامه سخنان خود با تأكيد بر اينكه ريشه پيشرفت اقتصادي، علمي و تكنولوژي به فرهنگ برمي‌گردد، گفت: بايد در فرهنگ سرمايه‌گذاري كنيم. فرهنگ است كه با فساد مبارزه مي‌كند. دادگاه‌ها نمي‌توانند به تنهايي با فساد مبارزه كنند. نيروي اطلاعاتي و پليسي نمي‌توانند به تنهايي با فساد مبارزه كنند؛ دولت كه مسئول مبارزه با فساد است به تنهايي نمي‌تواند با فساد مبارزه كند.

وي با تأكيد بر اينكه مبارزه با فساد از فرهنگ شروع مي‌شود، گفت: ايمان بايد از سنين نوجواني در دل جوانان ما مستقر شود. با ايمان، اميد، اعتماد، علم، دانش، هويت ايراني و اسلامي مي‌توانيم جامعه سالمي داشته باشيم.

رئيس‌جمهور ادامه داد: من كاري به اين ندارم اگر يك فسادي در گوشه‌اي است؛ انگار براي بعضي‌ها بالا و پايين كردن فساد لذت‌بخش است، اگر يك دستگاهي وامي داده و آن پول به بدهي معوق تبديل شده نمي‌دانم چرا بعضي رسانه‌ها خوش‌شان مي‌آيد بدهي معوق را اختلاس بگويند.  انگار بعضي‌ها توجه دقيق به لغت‌ها نمي‌كنند.

رئيس‌جمهور خاطرنشان كرد: اگر فسادي هست بايد با آن مبارزه كنيم نه اينكه آن را بزرگ كنيم. نه اينكه به گونه‌اي تبليغ كنيم كه عادي‌سازي شود. بعضي‌ها دارند فساد را در جامعه عادي‌سازي مي‌كنند.

روحاني ادامه داد: بايد حواس‌مان جمع باشد، كار بد را نبايد شيوع داد.اگر يك فردي در روزنامه‌ها گفت من چنين گناهي كردم مي‌شود ميليون‌ها گناه. اگر كسي گناهي كرده بايد با خداي خودش توبه كند و اگر حق‌الناس است بايد ادا كند نه اينكه جار بكشيم. نبايد در خيابان‌ها جار بكشيم آن هم به دروغ.

وي با بيان اينكه نبايد فساد را عادي‌سازي كنيم، گفت: نگذاريم ديگران كه به كشور ما خيانت كردند و به پناه ديگران در خارج رفتند به استناد حرف‌هاي نادرست بعضي افراد در داخل كشور، نظام و كشورمان را هو كنند. براي اين نظام خون‌ها داده شده، شهيد داده شده، تلاش‌ها شده است.

رئيس‌جمهور خطاب به نمايندگان گفت: درخواست ما از شما آن است كه بتوانيم از امروز براي اين سه وزارتخانه وزير و مدير شايسته‌اي كه با رأي اعتماد شما مجوز كار مي‌گيرد با نشاطي نو و روحيه‌اي نو كار خود را آغاز كنند.

روحاني با قدرداني از زحمات علي جنتي وزير سابق ارشاد گفت: آقاي جنتي هم خودشان استعفا دادند و هم نياز بود به يك مدير با روحيه‌اي جديد كه بتواند بار مسئوليت را در ماه‌هاي پيش رو با سرعت بيشتري براي رسيدن به اهداف به دوش بكشد.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: آقاي صالحي‌اميري يك جامعه‌شناس فرهنگي است. بنده حداقل 14 سال با ايشان كار كردم. در شوراي عالي امنيت ملي همكار بوديم،‌در مركز تحقيقات استراتژيك همكار بوديم، در اين سه سال نيز در كتابخانه ملي همكار دولت بودند و هر كجا بودند كارشان مورد رضايت بود. پرتلاش بودند، با روحيه بودند، پركار بودند، صاحب‌نظر در مسائل فرهنگي هستند، صاحب چندين مقاله و كتاب هستند و در امور فرهنگي برنامه‌ريز هستند.

رئيس‌جمهور افزود: با توجه به سوابقي كه آقاي صالحي‌اميري دارند كه در درون نظام بوده‌اند مدتي در مغز استخوان نظام فعال بودند. دغدغه‌هاي نظام را به خوبي مي‌دانند و مي‌شناسند. به مسئله تنوع فرهنگي داخلي كشور كاملا تسلط دارند و مي‌دانند كه در دنياي فرهنگ بايد با فعاليت آزاد مردمي و جذب نخبگان و هنرمندان كار را پيش ببرند.

روحاني افزود: وزير ارشاد بايد كسي باشد كه جاذبه‌اش براي فرهيختگان، هنرمندان و صاحب‌نظران زياد باشد و آقاي صالحي‌اميري در كتابخانه ملي اين امتحان را پس داد و كتابخانه ملي را جهالت غير پويا داشت را تبديل به يك مركز پويا كرد و محل رفت و آمد صاحب‌نظران و انديشمندان شد.

وي در همين خصوص گفت:‌ ما وزارت ارشادي مي‌خواهيم كه بتواند همه فرهيختگان و هنرمندان و صاحب‌نظران را جذب كند و از آنها استفاده كند. وزارت ارشاد بايد هدايت كند، نظارت و پشتيباني كند. اساس فرهنگ ديني و ملي در اختيار صاحبان فرهنگ است و صاحبان فرهنگ فرهيختگان جامعه‌اند. آقاي صالحي‌اميري از پس اين مسئوليت برمي‌آيد و اميدواريم در ماه‌هاي آينده شاهد پيشرفت بيشتر مردم و شكوفايي بيشتر مردم و كم شدن فاصله در امور اجتماعي و فرهنگي باشيم. يكي نرود راستِ راست و يكي نرود چپِ چپ، به هم نزديك شويم.

رئيس‌جمهور در ادامه اظهار داشت: ما بايد آن اسلام آسان و پرجاذبه را به خوبي در اين وزارتخانه بتوانيم معرفي كنيم. در عين حال از اصول و فرهنگ اسلام‌مان و هويت ايراني‌مان ذره‌اي كوتاه نياييم. مقام معظم رهبري در مسائل فرهنگي بسيار حساس هستند و صاحب‌نظر هستند. بايد به نكاتي كه مورد نظر ايشان است دقت شود و مواردي كه ايشان حساسيت دارند بايد با حساسيت برخورد شود تا وزارت ارشادي داشته باشيم كه همه مردم را در مسير نشاط، فرهنگ اسلامي و هويت ديني قرار دهد.

روحاني ادامه داد: در عين حال فكر مي‌كنم كه آقاي سلطاني‌فر ان‌شاءالله با روحيه و نشاط جديد و نفسي نو و همفكري و حمايت شما هم شاهد پيشرفت‌هاي بسيار خوب در ورزش و جوانان باشيم.

روحاني با اشاره به وزارتخانه آموزش و پرورش تصريح كرد: اين وزارتخانه مهم‌تريننهاد فرهنگي ماست، هيچ نهاد فرهنگي مهم‌تر و كارسازتر از آموزش و پرورش نداريم، بيش از 13 ميليون دانش‌آموز در كلاس‌هاي درس، اين همه معلمين دلسوز در سراسر كشور، كار بسيار بزرگ و سختي است، در اين دوران سه ساله آقاي فاني تلاش و كوشش‌هايي داشتند كه از زحمات وي تشكر مي‌كنم. بسياري از مسائل جزئي و كلي را ايشان حل كردند، امروز به نقطه‌اي رسيديم كه بايد از يك نيروي جديدي با توانمندي خوب استفاده و بهره‌برداري كنيم.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: ما در زمينه آموزش و پرورش كار زيادي كرديم حتي در زمينه بحث مادي اين وزارتخانه علي‌رغم اينكه وضع مالي‌مان در سال گذشته و امسال با شرايط ايده‌آل فاصله داشته اما شما نمايندگان مجلس به خوبي مي‌دانيد هزينه جاري آموزش و پرورش در سال 92، 14 هزار و 500 ميليارد تومان بوده و امسال هزينه جاري اين وزارتخانه 30 هزار ميليارد تومان است. يعني دو برابر سال 92، در طول اين سه سال اعتبارات را به بيش از دو برابر افزايش داديم.

رئيس‌جمهور ادامه داد: علاوه بر اين در جلسه روز يكشنبه دولت تصميم گرفتيم از طريق اوراق صكوك اجاره بتوانيم 4 هزار ميليارد تومان از درآمد اين صكوك در اختيار آموزش و پرورش بگذاريم هم براي پاداش بازنشستگان و هم ساير مطالبات كه اين 4 هزار ميليارد غير از آن 30 هزار ميلياردي است كه گفتم و اميدوارم بتوانيم در برابر خدمات بلند و غيرقابل ارزش‌گذاري كه كار فرهنگي را نمي‌توان با پول ارزش‌گذاري كرد چراكه آنها از جان مايه مي‌گذارند و با عشق كار مي‌كنند، خدماتي كه ما انجام مي‌دهيم در حد توانمان به عنوان يك تشكر ساده در برابر اين خادمين در برابر ملت و نسل جوان است.

رئيس‌جمهور بيان كرد: يكي از مسائلي كه در كشور ما هميشه وجود داشت فاصله بين آموزش عالي و آموزش و پرورش بود، مي‌دانيد كه در بسياري از كشورهاي دنيا اين موضوعات در يك وزارتخانه است اما در كشور ما دو وزارتخانه است، اين دو وزارتخانه بايد به يكديگر نزديك شوند، وزارتخانه دوم بايد پذيراي فارغ‌التحصيلان وزارتخانه اول باشد و بايد يك مسير را انتخاب و طي كنند.

روحاني ادامه داد: فردي را براي آموزش و پرورش به محضر شما نمايندگان معرفي كرديم. جناب آقاي آشتياني كه ما آشنا هستيم در مجلس شوراي اسلامي با خانواده دانش‌آشتياني از مجلس اول، دوم و ايشان شخصيتي است كه داراي مراتب علمي از بهترين دانشگاه‌هاي سطح دنيا و داراي تلاش در دفاع مقدس است كه اولين آشنايي من با آقاي دكتر آشتياني در ستاد پشتيباني جنگ بود. ما در سال 65 يك شوراي عالي جنگ درست شد كه رئيسش مقام معظم رهبري بود كه آن زمان رئيس‌جمهور بودند و آن شورا يك ستاد پشتيباني جنگ ايجاد كرد كه بنده به عنوان مسئول آن ستاد پشتيباني جنگ بودم. به اين دليل با تمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها و نمايندگان دستگاه‌ها و معاونت جنگ وزارتخانه‌ها به طور منظم جلسه داشتم و در آن ستاد آقاي دكتر دانش به عنوان رابط دانشگاه و جنگ بود و خدمات فراواني به دفاع مقدس، رزمندگان كردند به غير اينكه ايشان قبلا در سپاه فعال بودند.

روحاني ادامه داد: فعاليت ايشان در آموزش عالي و تجربه ايشان در آموزش و پرورش، ايشان كسي است كه از سال‌ها پيش يعني سال 45 كارش در مقام آموزش و پرورش بوده معاون و مشاور و مسئول بوده و كاملا به زواياي آموزش و پرورش آشنا است و بنده هم دفعه پيش كه با ايشان صحبت كردم و هم اين دفعه ايشان مي‌گفت من در احزاب و جريانات سياسي نيستم و سال‌هاست اينها را ترك كرده‌ام و من بر بحث آموزش و كار تخصصي خودم متمركز هستم و ما هم همين وزير را مي‌خواهيم وزيري كه از همه نيروها، افراد و جناح‌ها استفاده و بهره‌برداري كند و تلاش ايشان براي ارتقاي آموزش و پرورش و نسل جوان ما باشد.

روحاني ادامه داد: آقاي دانش‌آشتياني با شيوه‌هاي آموزش بسياري از كشورهاي دنيا آشنا است، در بحث اقتصاد و نحوه اداره آموزش و پرورش تجربه و تخصص دارد و ترديدي ندارم كه آموزش و پرورش با مديريت آقاي دانش‌آشتياني شاهد يك تحول مثبت هم براي معلمان و هم براي بخش آموزش و تربيت و هم نسل جوان ما و هم براي خانواده‌هاي عزيزي كه فرزندان آنها در آموزش و پرورش در تحصيل هستند خواهد بود.


خبر تصادفي:
قوي ترين وب سايت خبري كه در آن تمامي ضمينه ها براي خبر رساني وجود دارد و ميتوانيد به هر زمينه اي كه علاقه داريد خبر هاي مربوط به آن را بخوانيد.دقت داشته باشيد تمامي اخبار جديد و به روز بوده و خبرنگاران ما روزانه به دنبال جمع آوري انواع اخبار از سراسر ايران هستند.خبر هاي كاملا دقيق هستند و از انتشار اخبار دروغ و شايعات خود داري ميكنيم.سايت ما را دنبال كنيد و با اطمينان خاطر خبر هاي روز ايران و جهان را از اينجا بخوانيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.